2016-11-18 10:36:11• hírek • Szatmar.ro

Több mint 2 milliárd eurós támogatást kap a Közép-afrikai Köztársaság

Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint a 2016-2020 közötti időszakra vonatkozó támogatás az uniós bizottság 409 millió eurós, az unió tagországainak 298 millió eurós, valamint a több mint 80 országot és több nemzetközi szervezetet számláló társult tagok hozzájárulásával valósul meg a biztonság a megbékélés a gazdaságfejlesztés és a humanitárius segélyek célba juttatása érdekében.

Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője, a konferencia társelnöke elmondta, a Közép-afrikai Köztársaság és polgárai bebizonyították, hogy le akarják győzni a krízist és az alapoktól képesek újrakezdeni.

Az Európai Unió akaratuk mellett áll és kész segíteni az országot, hogy megtalálja a fenntartható fejlődés, a strukturális reformok és a nemzeti megbékélés felé vezető utat.

Az európai globális stratégiájának eszközei készen állnak, hogy az afrikai ország kormányának nagyratörő reformjait, a polgárainak megérdemelt békéjét és biztonságát, valamint az ország gazdasági fellendülését elősegítse - hangsúlyozta a főképviselő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: